Zo sappig, zo lekker... zo echt!

Onze nieuwe, zeer speciale introductie op het menu is een game-changer in de veganistische culinaire wereld! Ons 100% plantaardig vlees, is een duurzaam, revolutionair en smakelijk product dat de creativiteit stimuleert. Hebben we al gezegd dat het superlekker is?

SERRA, nu nog plantaardiger

Sinds de opening gaat SERRA bewust voor een plantaardige aanpak.

"Bij SERRA worden dierlijke eiwitten gezien als een begeleiding van groenten, die 80% van ons menu uitmaken," zegt onze chef Etienne. "Deze aanpak gaat hand in hand met partnerschappen met kleine lokale producenten en met seizoensgebonden ingrediënten."

Etienne Mahieu, die vanaf de eerste proeverij overtuigd was van de textuur en de smaak van dit plantaardige vlees, ziet in deze nieuwe introductie een kans om zijn creativiteit te stimuleren en beter te doen voor de planeet!


Een echte gastronomische benadering

De kracht van het nieuwe plantaardige vlees is dat het bereid kan worden als klassiek vlees. We blijven trouw aan ons concept en onze filosofie. "In overeenstemming met het zero waste-beleid dat we bij de Serra hanteren, bieden we één groente op verschillende manieren aan", zegt de chef.

"Dit exclusieve plantaardige vlees bij SERRA geeft ons een unieke kans om nieuwe wegen in te slaan en nog meer verrassende plantaardige creaties aan te bieden!" Als je al eens bij SERRA hebt gegeten, dan weet je waar we het over hebben. Creativiteit ligt aan de basis van alles wat we serveren!


Catering voor een veranderende wereld

"We zijn ons bewust van de dringende noodzaak om bij te dragen aan de vermindering van het water- en energieverbruik die nodig is voor de transformatie van het vlees dat we consumeren", zegt Etienne.

Wist u dat? Naar schatting 70% van de Europeanen zich zorgen maakt over de ecologische voetafdruk van hun bord en dat een derde van de consumenten hun vleesconsumptie wil verminderen!

En wij zijn er om hen het beste voor te schotelen! Wij denken echt niet dat je de fijne dingen van het leven hoeft op te geven. Je kunt gewoon andere, groenere versies maken, die even goed smaken!

 Dit is ons verhaal!

Ooit (vrij recent, eigenlijk) gingen we eten in Zweden, en liepen we toevallig een restaurant binnen waarvan we dachten: "Wat is dit voor eten?!". Daar ontmoetten we Gustav Johansson, onze inspiratiebron voor deze nieuwe aanwinst, kookboekauteur en ondernemer, en een ware ambassadeur van "vegetarisch vlees".

We spraken elkaar veel, de afgelopen maanden, en hier zijn we dan vandaag! Gezien onze gedeelde filosofie is de samenwerking tussen hem en onze chef Etienne Mahieu een natuurlijke fit. Eerlijk gezegd was het slechts tijd tot we bij SERRA plantaardig vlees zouden introduceren. Maar net als bij al onze leveranciers was het voor ons belangrijk om de perfecte partner te vinden.

Verleid door de kwaliteit van het vegetarische "vlees", wisten we dat dit het was! We zijn zo enthousiast om dit aan u te brengen, en nog meer enthousiast dat onze eigen chef-kok Etienne Mahieu ervoor heeft gekozen om het op zoveel creatieve manieren op het menu te zetten!

"Het punt is niet om het op vlees te laten lijken, maar op normaal voedsel."

- Gustav Johansson