Onze lokale leveranciers

We halen onze inspiratie uit de naburige botanische tuinen, hier komt ons biofiele ontwerp vandaan. Bij SERRA doen we de dingen natuurlijk en we zorgen graag zo goed mogelijk voor onze planeet door een gezonde en authentieke keuken aan te bieden, gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten van onze lokale partners.

Onze partners zijn zo lokaal dat we ze bij hun naam kennen! En toch zijn hun concepten, bewegingen en kwaliteit niet alleen lokale fenomenen.

Kom meer te weten over elk van onze partners en wat hen zo bijzonder maakt!

CYCLE FARM

Cycle Farm richt zich op landbouwpraktijken die respect tonen voor het gezond behoud van de bodem en levende wezens die hiervan afhankelijk zijn. Het is een stadsboerderij ten zuiden van Brussel. Sinds 2015 verbouwen ze zorgvuldig groenten en bloemen samen, die ze lokaal distribueren. Door een goede verstandhouding met Cycle Farm trachten we zoveel mogelijk seizoensgroenten met een lokaal karakter te garanderen.

Locatie: Brussel, België (Anderlecht)

Biologisch: Ja

Wat we kopen: Fruit en groenten

Leuk weetje: Elk begin van het jaar creëert onze chef-kok Etienne Mahieu een "teeltplan" met David, de boer van Cycle Farm! Gedurende het jaar informeert David Etienne over de seizoensgroenten en -fruit die per maand beschikbaar zijn, hierdoor kunnen we vooruit plannen en kunnen we steeds werken met biologische producten die rechtstreeks uit Brussel komen. Op dit moment komt 50% van al onze groenten en fruit van Cycle Farm!

BIG FARM

Het doel van het BIGH-farm project is om een netwerk van duurzame aqua - stadsboerderijen te creëren in grote Europese steden. Bekend om zijn innovatieve infrastructuur en technologieën, maakt hun eerste pilotboerderij in Brussel gebruik van een geavanceerd aquaponisch systeem waar vis, fruit, groenten en kruiden groeien in een zero-waste gesloten circuit. BIGH heeft onlangs Urbi Leaf overgenomen, dat reeds onze partner was. Het bedrijf produceert ongeveer 20 soorten super voedzame microgreens.

Locatie: Brussel, België (Anderlecht, op 4,4 km afstand)

Biologisch: Ja

Wat we kopen: Zalmforel + Microgreens

Leuk weetje: We hadden het voorrecht om met 8 collega's een bezoek te brengen aan BIGH farm in Brussel! We kregen een kijkje in de daktuin, de kassen en de viskwekerij, wat ons een dieper inzicht gaf in het duurzaam laten groeien van fruit, groenten en kruiden. Dit heeft ons bewustzijn vergroot dat niets verloren hoeft te gaan en ongebruikte hulpbronnen kunnen helpen om iets nieuws en geweldigs te creëren.

NECTAR & CO

Samen met zijn vrouw en vader runt Xavier Renotte deze familiecoöperatie gespecialiseerd in honing. Nectar&Co opereert in verschillende omgevingen, elk met een honing met unieke smaken. De honing van stedelijke bijenkorven is bijvoorbeeld bloemig, terwijl die van het bos zo zoet als siroop is. Bij SERRA serveren we honing op basis van het seizoen en de oogst, waardoor we een authentieke en gevarieerde culinaire ervaring bieden. Nectar & Co is vastbesloten om de milieueffecten van zijn activiteiten zoveel mogelijk te verminderen door specifieke maatregelen te implementeren in de meest cruciale stadia van het
productieproces. Deze omvatten het verminderen van energieverbruik en koolstofvoetafdruk, en het recyclen van verpakkingen.

Locatie: Nabij Namen, België (67,5 km verderop)

Biologisch: Ja

Wat we kopen: Honing, karamelspread

Leuk weetje: Xavier was 12 jaar oud toen hij zijn eerste eigen bijenkorven kreeg.

GUDULE WINERY

Een biologische wijn voor meer lokale en directe distributie, deze wijnmakerij in Brussel distribueert hun wijnen alleen in België en voornamelijk in Brussel, met voorkeur voor duurzame mobiliteit. Sinds 2022 werken we met hen samen en hebben we een speciale wijn gecreëerd in samenwerking met Gudule x Serra, genaamd "Afterworks en terrasse" (wit) en "Le Retour du Marché" (rood).

Locatie: Brussel, België (Elsene, 3,2 km verderop)

Biologisch: Ja

Wat we kopen: Wijnen

Leuk weetje: Thierry Lejeune, een gepassioneerde wijnbouwer zonder land, besloot de
druiven in trossen binnen te brengen en een stedelijke en duurzame productie op te zetten
om Brussel's eerste wijn te creëren die is gewijd aan zijn beschermheilige, Gudule.

TLANT

TLANT gelooft niet alleen in elke dag beginnen met impact, maar ook in elke dag impact creëren! Ze streven ernaar om hun bedrijf zo duurzaam mogelijk te runnen. We hebben hen gekozen als een van onze partners vanwege hun gezonde ontbijtaanpak - suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en 100% biologische goedheid.

Locatie: 's-Hertogenbosch, Nederland (151 km verderop)

Biologisch: Ja (+ glutenvrij en lactosevrij)

Wat we kopen: Alle soorten jam (in bulk), Granola

Leuk weetje: Hun Granola Cracker-verpakking is biologisch afbreekbaar en doet er zes weken over om volledig op te lossen nadat het in de compost is gegooid. Ondertussen redt hun Funky Fruit Mash-jam perfect goed fruit van verspilling, en wordt geproduceerd op een Nederlandse zorgboerderij genaamd 'de Laarhoeve', waar mensen met een speciale beperking worden aangemoedigd om op een manier te werken die bij hen past.

VAJRA / DELIBIO

Vajra is een groothandel die zich exclusief toelegt op de verkoop van biologische producten en het aanmoedigen van groen eten. Hun belangrijkste doelstelling is ook om plastic afval te verminderen door samen te werken met leveranciers die de voorkeur geven aan bulkverpakkingen. Vajra geeft de herkomst van elk product aan, waardoor totale transparantie mogelijk is. Ze bieden meer dan 5.000 producten, zowel vers als gedroogd, allemaal zorgvuldig geselecteerd en getest, en hun ingrediënten komen aan in dunne papieren zakken (5 kg tot 12 kg), die vervolgens worden overgezet naar herbruikbare dozen. Het belangrijkste doel is om in de toekomst naar 100% bulk te gaan om kleine plastic potjes te verminderen! Ze hebben ook hun eigen merk, 'Origami', dat meer dan 200 droge producten aanbiedt, allemaal verpakt in hun eigen werkplaats met 100% recyclebare verpakkingen!

Locatie: Nijvel, België (48,3 km verderop)

Biologisch: Ja

Wat we kopen: Granola, Amandelen, Gedroogde abrikoos en cranberry, Gedroogd fruit

Leuk weetje: De naam Vajra is geïnspireerd op de Hindoeïstische en Tibetaans boeddhistische filosofie: de ethiek, de innerlijke zoektocht en de manier van leven in harmonie met de 5 elementen (Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether)

LA PETITE VACHE

La Petite Vache biedt een brede selectie Belgische kazen, zorgvuldig gekozen om hun kwaliteit en variëteit. Kazen gemaakt van koe-, geiten- of schapenmelk, met verschillende soorten, texturen en smaken, vergezeld van een assortiment fijne vleeswaren en zorgvuldig geselecteerde wijnen. Omwille van de kwaliteit en authenticiteit proeft het team zorgvuldig elk product en controleert het zorgvuldig de herkomst ervan. De producten worden met liefde geselecteerd en gemaakt met passie en respect voor het land waar ze vandaan komen!

Locatie: Brussel, België (Sint-Joost-ten-Node, op 1,5 km afstand)

Biologisch: Ja, Biodynamisch

Wat we kopen: kazen (Plaisir du berger, Aurélie, Cru des fagnes, Pas de rouge, Fleur de chèvre, Grevenbroeker, Valèt)

Leuk weetje: La Petite vache is een van de oudste kaasmakerijen van Brussel! Ze werd opgericht in 1913, samen met "la Laiterie de l'Aigle", toen Léopold-Charles en Louise Uyttendaele een zuivelfabriek openden in de Malibranstraat in Elsene. In 1934 verhuisden ze naar Sint-Joost en veranderden ze de naam in La Petite Vache, dat sindsdien gerund wordt door drie generaties Uyttendaele-familieleden.

 

Reserveer een tafel en ontdek Serra