Onze lokale leveranciers

We halen onze inspiratie uit de naburige botanische tuinen, hier komt ons biofiele ontwerp vandaan. Bij SERRA doen we de dingen natuurlijk en we zorgen graag zo goed mogelijk voor onze planeet door een gezonde en authentieke keuken aan te bieden, gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten van onze lokale partners.

Onze partners zijn zo lokaal dat we ze bij hun naam kennen! En toch zijn hun concepten, bewegingen en kwaliteit niet alleen lokale fenomenen.

Kom meer te weten over elk van onze partners en wat hen zo bijzonder maakt!

Vert d'Iris

Vert d'Iris: een woordspeling

Een mooie woordspeling: groen staat voor biologisch en iris verwijst naar het symbool van de stad Brussel. Vert d’Iris hebben een ambitieus doel gesteld: een ecologische overgang op het gebied van voedselproductie. Duurzaamheid staat centraal bij alles wat deze groenten- en fruitcoöperatie uit Anderlecht doet! Daarom stoppen ze niet bij eerste klasse gewassen.

Vert d'Iris levert vrijwel alles, van komkommer tot quinoa en van zwarte cherrytomaten tot eetbare bloemen. Maar ze helpen ook mensen met het opzetten van hun eigen kweekbakken van gerecycleerd plastic. Er zijn zelfs stageplaatsen waarbij ze hun kennis willen delen. Hun motto luidt: Handel lokaal, denk globaal.

URBI Leaf

Anne van URBI Leaf koos een kelder om zich te vestigen. And for good reason

Omdat zij hier goed gebruik kunnen maken van het verwarmingssysteem in het gebouw – best handig als men de meest duurzame micro-greens wil kweken, nietwaar?

URBI Leaf gaat over kwaliteit, niet kwantiteit. Hoewel zij ongeveer 20 soorten super voedzame micro-greens produceren (en altijd op zoek zijn naar nieuwe soorten), blijven hun volumes laag. Zij hebben, in nauwe samenwerking met ons, gezorgd voor ons eigen productiesysteem in de keuken. De weg van de boerderij naar de tafel is nog nooit zo kort geweest! URBI Leaf is nog steeds gevestigd in de kelder, maar ze hebben ook een winkel geopend in de Huidevettersstraat nummer 54. Wees niet verlegen om even langs te gaan en hallo te zeggen! 

Nectar & Co

Niet zomaar een honing. Nectar&Co heeft de kunst van het honing maken naar een hoger niveau getild.

Wanneer bent u oud genoeg om uw eigen bijenkorven te kopen? Twaalf, blijkbaar! Dat is wanneer Xavier Renotte zijn bijenkorf kreeg. Vandaag de dag runt Xavier, samen met zijn vrouw en zijn vader, Nectar&Co. En let wel, het is niet zomaar honing. Nectar&Co hebben deze kunst werkelijk naar een hoger niveau getild, samen met de distributie en promotie van hun honing en andere honinggerelateerde producten.

Nectar&Co hebben bijenkasten in bossen, op velden en ook hier in de stad. Elk van hen produceert een andere soort honing. Zo smaakt de honing uit de bijenkasten in de stad meer naar bloemen, terwijl de boshoning zoet is, bijna als siroop. Het soort honing dat u bij Serra krijgt, hangt af van het seizoen en de oogst. We serveren het rechtstreeks uit het frame, een unieke ervaring!

Mushroom City

Mushroom City biedt veel meer dan alleen paddenstoelen

 Dit familiebedrijf, gelegen hier in Brussel, hebben hun producten uitgebreid met andere heerlijke groenten zoals wilde asperges, wilde beer knoflook en wilde blauwe bessen. Kortom, de wilde dingen! 

En hoe zit het nu eigenlijk met hun paddenstoelen? Ze hebben alles, van gewone paddenstoelen tot exotische zwammen, truffels, kreeftenzwammen en zelfs Belgische champignons die in echte grotten worden gekweekt! 

Alles wat zij produceren en leveren is seizoensgebonden en wordt zo lokaal mogelijk ingekocht. Bovendien heeft Mushroom City net een bio-certificaat aangevraagd, dus u mag verwachten dat alles in de nabije toekomst biologisch wordt.

Yves Guns

Yves Guns stopt nooit met het verbeteren van zijn brood.

De ambachtelijke bakker schaaft zijn vak voortdurend bij door onderzoek te verrichten naar granen en technieken. Zo ontdekte hij eenkoren tarwe, één van de oudste granen op de planeet, die hij gebruikt voor de bereiding van zuurdesembrood!

Tijdens zijn zoektocht naar het allerbeste zuurdesem stuitte hij ook op Respectus Panis (wat in het Latijn "respectbrood" betekent). Het gaat om een niet-traditionele manier van brood maken waarbij zo weinig mogelijk gist wordt gebruikt. Het geheime ingrediënt? Tijd. Het duurt ongeveer 24 uur om een brood te bakken. Maar volgens Yves voelt het hele proces van het maken hiervan bijna therapeutisch! En het eten van dit brood ook, volgens ons.

Beurre Plaquette

Alles of niets. Dat is het motto van Beurre Plaquette

Alles of niets. Dat is het motto van meneer Beurre Plaquette (aka Lionel Plaquette). En Lionel wil winnen. Hij doet er alles aan om de beste zuivelproducten te maken, om te beginnen met het terrein waarop zijn dieren grazen.

De bodem wordt verrijkt met speciale mineralen, wat leidt tot gezondere planten. Gezondere planten leiden tot gezondere dieren. Gezondere dieren betekenen betere melk, en betere melk leidt tot... veel lekkere boter en yoghurt!

Zoals we al zeiden, Lionel gaat tot het uiterste voor het uiteindelijke resultaat. En dus behoren de boter en yoghurt die hij produceert tot het beste wat in België te krijgen is. Kom naar Serra en proef het zelf!

À Table!

Kaasmakers Maud en Pascal besloten een tafel te organiseren!

Als het op kaas aankomt denkt u waarschijnlijk aan Frankrijk, Italië of misschien zelfs Nederland. Maar wist u dat er hier in België uitstekende kazen worden gemaakt? A Table weet dat!

Op een dag besloten kaashandelaars (en kaasliefhebbers) Maud en Pascal om A Table uit te baten. Sindsdien hebben ze samen maar liefst vijf prijzen gewonnen. Van snijproeven tot blinde tests, het winnen van deze prijzen is absoluut geen sinecure. Hun belangrijkste focus ligt op kazen die u niet in de supermarkt kunt vinden, en rauwmelkse kazen in het bijzonder.

Een dag in het leven van een kaashandelaar is nooit hetzelfde, maar Maud en Pascal zijn het gelukkigst als ze hun kazen mogen keren, schrobben en borstelen. Omdat het uiteindelijk gaat om contact met het product waar ze zo veel van houden

Reserveer een tafel en ontdek Serra