Moeder Natuur is mooi, en wij geloven dat iedereen moet bijdragen om ervoor te zorgen dat onze planeet mooi blijft. Om deze boodschap te verspreiden, werken wij samen met internationaal bekende natuurfotografen uit de hele wereld om een unieke selectie foto's samen te stellen die de betoverende schoonheid van onze planeet Aarde weerspiegelen – als inspiratie om het elke dag beter te doen.

Momenteel is er een indrukwekkende collectie van 400 foto's te zien op ons LED-scherm van 25 m2 in onze grote zaal. Kom meer te weten over de fotografen en over hun visie op hun kunst!
Tom Franklin de Waart

Nederland


Omdat ik graag onvergetelijke plaatsen fotografeer, moet ik meestal veel moeite doen om op de uitkijkpunten te komen waar ik mijn foto's maak. Soms betekent dat een intensieve trektocht met 25 kg uitrusting op mijn rug, ploeterend door de modder met maar net genoeg geluk om mijn uitrusting niet vuil te maken. Of worstelend door enorme hitte en stof om die unieke foto te maken.


"LEVEN OM TE REIZEN EN ONDERWEG BEELDEN VAST TE LEGGEN"

Ik herinner me dit moment nog heel goed, toen ik een paar jaar geleden de Nine Arch Bridge in Sri Lanka bezocht. Ik wilde een passerende trein vastleggen tijdens zonsondergang of zonsopgang. Na al twee mislukte pogingen de dag ervoor vertrok ik 's avonds met enige hoop om eindelijk die mooie foto te kunnen vastleggen. Belangrijk om te vermelden is dat de treinen in Sri Lanka niet op tijd rijden. Na een zeer ongemakkelijke klim op een heuvel vol scherpe takken kwam ik eindelijk aan op de plaats waar ik klaar was om mijn camera op te stellen, ongeveer 2 uur vóór zonsondergang. Terwijl de zon langzaam onderging bleef ik wachten, maar er kwam geen trein.

Toen het donker werd, was ik nogal teleurgesteld en ging ik terug de berg op naar mijn hotel. Net toen ik de plek verliet, hoorde ik de trein voorbij komen met een luide fluittoon. 

Hoewel ik die avond mijn droomfoto niet heb kunnen maken, weet ik dat ik op een dag terug zal komen en die foto zal maken! Al deze dingen maken deel uit van de ervaring. Uiteindelijk, wanneer je die perfecte foto hebt, weet je dat het verhaal erachter deel uitmaakt van de waarde van je foto!

Voor meer informatie: www.tomfranklinphoto.com